Gå til opskrift

Jeg husker tydeligt at få kogt blomkål i mit barndomshjem, som jeg ærligt nok ikke følte, var det mest inspirerende, men det hørte sig til. Man kan sige, at blomkål er lidt som kartofler – der skal faktisk ikke meget til, før du har en utrolig lækker ret eller snack. Blomkål kan bages, grilles, laves som blomkålssalat, endda serveres råt og som her, hvor det er en snack, hvor du laver en cremet dressing til. Jeg har lavet dem marineret og bagt, hvor de serveres med en skøn urte- og hvidløgsdressing – få opskriften her.

Blomkål er blevet vildt populært – sikkert fordi det er billigt, lækkert og uhyre nemt at lave. Denne ret består af en skøn marinade, som du vitterligt kan lave på 5 min. Der er snydt lidt med dressingen, men tilgengæld går det hurtigt. Den består af græsk yoghurt, en BBQ-sauce, jomfru olivenolie og masser af krydderier. Retten fuldendes, hvis du spørger mig, med sesamfrø, som du endelig ikke skal holde tilbage med.

Opskrift på bagt blomkål med sesam og hvidløgsdressing
Efter ca. 45 min i ovnen
Opskrift på bagt blomkål med sesam og hvidløgsdressing

Opskrift på bag blomkål med sesam og hvidløgsdressing

Ret: Forret, Snack
Køkken: dansk
Keyword: Bagt blomkål, Blomkål, Grillet blomkål
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 49 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Opskrift på de skønneste små blomkålssnacks, som er marineret og bagt med sesam i ovnen. Der er også opskrift på en skøn hvidløgsdressing.

Udskriv

Ingredienser

Blomkål

 • 1 helt blomkål
 • 4 spsk. græsk yoghurt 2%
 • 2 spsk. BBQ-sauce
 • 1 spsk. jomfruolivenolie
 • 2 tsk. røget paprika
 • 2 tsk. hvidløgspulver
 • 1 tsk. gurkemeje
 • tsk. stødt koriander
 • ½ tsk chili
 • ½ tsk. friskkværnet peber
 • ½ tsk. salt

Dressing

 • 4 spsk. græsk yoghurt 10%
 • Saften af en ½ citron
 • 1 fed hvidløg
 • 2 spsk. hakket bredbladet persille
 • 2 spsk. hakket mynte
 • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Blomkål

 1. Frigør stokken på blomkålet.
 2. Skær små buketter ud, de skal være i mundrette bidder.
 3. Tilsæt yoghurt, BBQ-sauce, krydderier og olie.
 4. Rør det hele grundigt sammen.
 5. Lad det trække 30 min. på køl.
 6. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 7. Bag dem i 40-45 min.

 8. Hold øje med de ikke branker.
 9. Tag dem ud og lad dem køle lidt af – server dem på et fad, hvor der er plads til dressingen i en lille skål.

Dressing

 1. Riv hvidløg og hak krydderurter.
 2. Bland dem sammen med yoghurt og citron.
 3. Lad den evt. trække på køl i 30 min., det gør den bedre endnu bedre

 4. Tilsæt gerne lidt ekstra hakket krydderurt og olie på toppen.

 5. Smag til med salt og peber.
Opskrift på bagt blomkål med sesam og hvidløgsdressing

Blomkålene bliver sprøde, lækre og er helt perfekte som en snack eller som en lille forret. Eneste ulempe er, at de bliver lidt fedtede, så en stak servietter er anbefalet 😊

Opskrift på bagt blomkål med sesam og hvidløgsdressing

Håber du synes om opskriften – rigtig god fornøjelse.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift