Gå til opskrift

Sidste sommer inden verden blev fyldt med restriktioner, forbud og nedlukninger var jeg på en skøn og spontan ferie på Bornholm. Jeg kørte via Ystad, med færgen over og rullede rundt på øen i nogle dage. Jeg ledte efter vaske ægte “Sol over Gudhjem”, men det lykkedes mig aldrig at finde, hvilket jo er lidt skuffende ikke? Selv på det kendte “Nexø Røgeri” var der ikke held. Men heldigvis kan det laves utrolig simpelt – god fornøjelse…

Som du kan se i artiklen, så var det helt umuligt at finde “Sol over Gudhjem” på Bornholm, selv i Gudhjem var det ikke til at opdrive. Men det er utrolig nemt at lave selv. Hvis du vælger at købe en ekstra sild, så er der også en bonusopskrift på “Røget sild med peberrodscreme”, hvor jeg serverer en letrøget whisky til, det er virkelig godt og et fedt twist.

Læs også: Rejseguide til Bornholm – her skal du spise og bo…

Påskefrokost: "Sol over Gudhjem"

Påskefrokost: “Sol over Gudhjem”

Ret: frokost
Køkken: dansk
Keyword: Frokost, Påske, Påskefrokost, Påskeretter, Røget sild, Sol over Gudhjem
Forb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Her får du opskriften på en dejlig frokostret – "Sol over Gudhjem" med røget sild, radiser, purløg og æggeblomme. Den er perfekt til påskefrokost – velbekomme.

Udskriv

Ingredienser

  • 1 stk. røget sild
  • 1 bundt purløg
  • 1 bundt radiser
  • 2 stk. æggeblommer ikke pasteuriserede
  • 2 stk. skiver friskt rugbrød – støt din lokale bager
  • Smør eller fedt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Fjern skindet fra silden og vær meget omhyggelig med de små fiskeben.
  2. Smør et par skiver rugbrød med smør eller fedt.
  3. Hak radisser og purløg fint.
  4. Kog en lille smule vand op og skold æggene, så kan du sagtens spise en rå æggeblomme.
  5. Slå æggeblommerne ud i en lille kop så de er klar til servering.
  6. Læg silden på rugbrødet.
  7. Pynt med finthakket radise og purløg.

  8. Læg æggeblommen forsigtigt på og giv det lidt friskkværnet peber.

  9. Server med en god øl og en snaps til.

Læs også: Påskefrokost: Opskrift på den bedste karrysalat der findes…

Påskefrokost:

Hvad drikker man til “Sol over Gudhjem”

Normalt ville jeg sige, at du skal drikke en øl fra Bornholm eller måske Gudhjem, hvis det er muligt – men når nu vi er i Nordjylland, hvad så med Gudumholm i stedet? Det er da tæt på ikke? I hvert fald hvis du kigge på stavemåden. I denne artikel om “Påskeøl“, kan du læse om “Bad Seed Brewing” som ligger i min naboby og er meget lokale. De laver en glimrende pilsner “Neu”, som går ret godt til denne lille påskeret.

Hvis du vil have lidt inspiration til en snaps dertil, så er der masser af finde i denne artikel, hvor jeg har smagt adskillige fra Brænderiet Enghaven. Der er lidt for en hver at dykke ned i, også selv om, at du ikke er “snapsedrikker” 🙂

Påskefrokost:

Håber det har givet lidt inspiration til en god ret til påskefrokosten, ellers er der masser af finde på bloggen.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

2 Comments

  1. Rikke Joost Reply

    Hej Mads
    Det ligner en god, klassisk opskrift på Sol over Gudhjem 🙂

    Jeg har lovet nogle tyske venner at servere Sol over Gudhjem, når de kommer på besøg her i weekenden, men da sådan en mad ikke mætter som et helt måltid, går jeg og spekulerer på, hvad jeg kan servere sammen med den, så gæsterne går nogenlunde mætte fra bordet… Har du en god idé, til hvad det kunne være? Helst ikke alt for kød-tungt.

    • Hej Rikke – det er det også – det kunne jeg sagtens hjælpe med – skal det være noget julerelateret eller måske noget “Thanksgiving” – det er jo faktisk i dag – men det kunne sagtens fejres weekenden over 🙂

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift