Findes der noget bedre end en god hjemmelavet hotdog? Ikke hvis du spørger mig – det er helt enkelt noget af det bedste, der findes. Denne opskrift er med bløde løg, som jeg giver et skud whisky og en god salsa roja (ketchup). Hvis den skal være helt perfekt, så kan du også lave hjemmelavede pølsebrød – så bliver det ikke bedre!
Hvis du ikke selv vil bage brødet, så køb det bedste du kan opdrive. Ofte har bageren eller et godt supermarked nogle bud, som er glimrende.
Hotdogs med whiskysimrede løg og hjemmelavet ketchup
Opskrift på gourmet-hotdogs med nogle lækre pølser fra slagteren, whiskysimrede løg, salsa roja toppet med karse – perfekt til en sommeraften.
Ingredienser
Hotdogs
- 4 stk. pølser af bedste kvalitet – gå til din slagter og støt ham
- 4 stk. pølsebrød – købt eller hjemmelavet
- Karse til topping
Salsa roja
- 4 store solmodne tomater eller 16 cherrytomater
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 2 stk. røde chili uden stok og kerner
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. flydende røg kan undlades
- 1 tsk. røget paprika
- 2 tsk. hvidvinseddike
- 1-2 tsk. sukker
- Salt og friskkværnet peber
WHISKYSIMREDE LØG
- 4 store løg
- 8 spsk. Highland Park 12 års whisky
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 2 tsk. sukker
- Salt
Sådan gør du
Salsa roja
-
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
-
Halver tomater, løg, chili og giv hvidløg et godt bask og fjern skallen.
-
Tilsæt olivenolie over.
-
Læg det hele i et ildfast fad og giv det 45-60 min til det hele er godt bagt.
-
Lad det køle af i 10 min.
-
Blend nu det hele med resten af ingredienserne.
-
Smag det til og lad det køle af ved stuetemperatur til servering.
WHISKYSIMREDE LØG
-
Kør alle løgene på et mandolin jern, så de bliver helt tynde.
-
Varm en pande op med olien og steg dem ved middelsvag varme til de er faldet lidt sammen.
-
Når de begynder at tage farve, så skruer du op og tilsætter 4 spsk. whisky.
-
Flyt panden væk fra emhætten og sæt ild til løgene, pas på dig selv, se hvordan jeg gør på videoen.
-
Sæt panden tilbage på varmen, skru ned til middelsvag varme, så de blot steger/simrer let.
-
Tilsæt resten af whiskyen, eddike og sukker.
-
Nu skal de simre i ca. 45 min, til de er mørke.
Hotdogs
-
Hvis du griller, så skal du starte med at tænde grillen.
-
Grill pølserne på begge sider i ca. 10 min ved direkte varme.
-
Hvis du bruger en pande, så er det samme fremgangsmåde.
-
Brødet varmes ligeledes.
-
Når alt er klar, så skærer du brødet op.
-
Tilsæt et par skefulde salsa roja i bunden.
-
Læg pølsen i og top med en god omgang løg samt karse.
-
Server en kølig øl og en whisky til.
Jeg elsker virkelig hotdogs, det er for mig noget af det bedste, og laves de med lidt omhu og fx som her med hjemmelavet ketchup og i et godt brød, så løftes den fantastiske pølsevognsklassiker op til helt nye højder. I opskriften har jeg lavet en “salsa roja”, som er utrolig enkel. Hvis du hellere vil have den klassiske version, så kan du bruge denne opskrift på hjemmelavet ketchup.
Jeg har efterhånden lavet ret mange opskrifter med whisky både til det salte og det søde køkken. Hvis du gerne vil have mere inspiration, så er der også opskrift på luksus-snobrød med whisky-Nutella, som er helt perfekt til denne årstid og den perfekte undskyldning for at lave noget hygge udenfor. Der er også pasta med hjemmelavet whisky-tomatsauce på Highland Park 12 års.