En perfekt starter til din menu nytårsaften kunne være med caviar. Det er ustyrlig lækkert, en delikatesse som er rasende dyr, ikke? Nej – det er faktisk til at betale, dog skal du nok styre uden om fx “Beluga caviar”, som er det absolut dyreste, der findes. Men mindre kan også gøre det. Videre er det sådan, at der ofte ikke skal bruges ret mange gram til de enkelte retter – til denne, jeg har lavet her, er det mere end rigeligt med 50 gram, som giver 8 hapsere – prisen for en dåse er 495 kr. det bliver ca. 100 kr. pr. mand i caviar – så billigt kan det gøres.
Jeg har efterhånden lavet mange retter med caviar på bloggen, og stort set alle er med caviar fra Stokkebye, som farmer deres egen caviar. Deres caviar er nøje udvalgt, kvaliteten er tårnhøj, og prisen er meget rimelig.
Mine opskrifter til nytåret begynder at udgøre en ret stor procentdel af de retter, jeg har lavet på bloggen. Faktisk er der både retter med caviar som snacks, forret og endda dessert. Hvis du vil have mere inspiration, så er der fx hjemmelavet chips med creme fraiche og caviar, canapé med avocado og ægte caviar og vaniljeis og ægte caviar – den perfekte dessert – rigtig god fornøjelse.
Krustader med agurkecreme og caviar
Nem opskrift til nytår med caviar fra Stokkebye, som består af en let creme på flødeost, creme fraiche og citron, som er saltet let til.
Ingredienser
- 8 stk. krustader de kan købes i et Supermarked
- 50 gram Royal Imperial Caviar
- 2 spsk. neutral flødeost
- 2 spsk. creme fraiche
- 4 spsk. agurk skåret i små tern
- ½ tsk. citronsaft
- 1 stk. sprøjtepose
- 1 kilo ris eller salt til anretning
- 1 lille bundt dild
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
-
Bland alt sammen med undtagelse af krustader og caviar til en cremet masse.
-
Sørg for at massen er undersaltet – caviaren skal levere saltet.
-
Stil cremen på køl i 10 min.
-
Find en passende skål hvor du hælder ris eller salt i.
-
Fyld massen i sprøjteposen.
-
Stil krustaderne i skålen.
-
Fyld nu alle krustaderne op med cremen.
-
Anret en skefuld caviar på hver krustade.
-
Pluk et lille stykke dild, som du anretter på toppen.
Til denne ret har jeg brugt én af de bedste udgaver, som Stokkebye har – Imperial Royal, men du kan også bruge andre udgaver som fx Osietra. Begge dele fungerer godt.
Der er som sagt masser af andre retter med ægte caviar på bloggen, og de kan bestemt også spises på andre tidspunkter af året – rigtig god fornøjelse.