Jeg husker tydeligt at få kogt blomkål i mit barndomshjem, som jeg ærligt nok ikke følte, var det mest inspirerende, men det hørte sig til. Man kan sige, at blomkål er lidt som kartofler – der skal faktisk ikke meget til, før du har en utrolig lækker ret eller snack. Blomkål kan bages, grilles, laves som blomkålssalat, endda serveres råt og som her, hvor det er en snack, hvor du laver en cremet dressing til. Jeg har lavet dem marineret og bagt, hvor de serveres med en skøn urte- og hvidløgsdressing – få opskriften her.
Blomkål er blevet vildt populært – sikkert fordi det er billigt, lækkert og uhyre nemt at lave. Denne ret består af en skøn marinade, som du vitterligt kan lave på 5 min. Der er snydt lidt med dressingen, men tilgengæld går det hurtigt. Den består af græsk yoghurt, en BBQ-sauce, jomfru olivenolie og masser af krydderier. Retten fuldendes, hvis du spørger mig, med sesamfrø, som du endelig ikke skal holde tilbage med.
Opskrift på bag blomkål med sesam og hvidløgsdressing
Opskrift på de skønneste små blomkålssnacks, som er marineret og bagt med sesam i ovnen. Der er også opskrift på en skøn hvidløgsdressing.
Ingredienser
Blomkål
- 1 helt blomkål
- 4 spsk. græsk yoghurt 2%
- 2 spsk. BBQ-sauce
- 1 spsk. jomfruolivenolie
- 2 tsk. røget paprika
- 2 tsk. hvidløgspulver
- 1 tsk. gurkemeje
- tsk. stødt koriander
- ½ tsk chili
- ½ tsk. friskkværnet peber
- ½ tsk. salt
Dressing
- 4 spsk. græsk yoghurt 10%
- Saften af en ½ citron
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. hakket bredbladet persille
- 2 spsk. hakket mynte
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Blomkål
-
Frigør stokken på blomkålet.
-
Skær små buketter ud, de skal være i mundrette bidder.
-
Tilsæt yoghurt, BBQ-sauce, krydderier og olie.
-
Rør det hele grundigt sammen.
-
Lad det trække 30 min. på køl.
-
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
-
Bag dem i 40-45 min.
-
Hold øje med de ikke branker.
-
Tag dem ud og lad dem køle lidt af – server dem på et fad, hvor der er plads til dressingen i en lille skål.
Dressing
-
Riv hvidløg og hak krydderurter.
-
Bland dem sammen med yoghurt og citron.
-
Lad den evt. trække på køl i 30 min., det gør den bedre endnu bedre
-
Tilsæt gerne lidt ekstra hakket krydderurt og olie på toppen.
-
Smag til med salt og peber.
Blomkålene bliver sprøde, lækre og er helt perfekte som en snack eller som en lille forret. Eneste ulempe er, at de bliver lidt fedtede, så en stak servietter er anbefalet 😊
Håber du synes om opskriften – rigtig god fornøjelse.
6 Comments
Mega god opskrift og fantastisk snack
Tak Mike – ja den holder virkelig!
Pingback: Opskrift på bagt blomkål med en sticky BBQ-sauce og forårsløg
Pingback: Opskrift på "Barbeque Buffalo Blomkålssnacks"
Pingback: Opskrift på bagte gulerødder med parmesan og cremet dressing
Pingback: Opskrift på bagte auberginer med tomatsauce og ost