Påskefrokost er noget af det bedste, der findes. Foråret står for døren, og det er muligt at sammensætte alverdens lækkerier. Jeg holder ofte en stor påskefrokost, hvor jeg sammensætter en menu af forskellige påskeretter, som er kolde og varme. Det betyder, der er lidt af hvert, og alle får noget, de kan lide. Til artiklen her har jeg fundet nogle opskrifter, som gør, at du også kan lave en alternativ påskefrokost – god fornøjelse.
Til en lækker påskefrokost synes jeg, sild er et klart must. Nogle er til de hvide sild, andre vil gerne have lidt mere spark i dem og går efter de røde sild eller gammeldagsmodnede sild, som har endnu mere dybde. Jeg er til det hele. En god karrysalat med masser af syre, fedme og lidt skarphed er en perfekt ledersager. Andre klassikere er naturligvis hønsesalaten, som også sagtens kan komme på hvidt brød, som en afslutning på påskefrokosten.
De kolde retter/frokostretter
De varme retter/hovedretter
Udover det kolde bord så er varme retter til påskefrokosten også lækkert. Tarteletter med høns i asparges er en ret, som stort set alle elsker. I opskriften her er det lavet helt fra bunden, dog ikke tarteletterne, de er købte. Fun fact: den første ret, jeg nogensinde lavede, var faktisk hjemmelavede tarteletter, hvor jeg selv lavede butterdej – det tog omkring 9 timer, men det var det hele værd. Hvis du gerne vil have en ret, som ikke er så tung, så er aspargestærte et hit. Omkring påske starter sæsonen for asparges op, så hold øje med de små lækre asparges.
- Opskrift på tarteletter – Høns i asparges helt fra bunden
- Aspargestærte: Opskrift på grov tærte med asparges og fetaost
- Opskrift på de bedste flødekartofler i verden!
- Påskelam med kryddersmør, saltbagt selleri og langtidsbagte tomater
Hvad drikker man til påske?
Påsken er lidt som julen, hvor der også både kan være øl, snaps og vin på bordet. Nedenstående er der links til artikel med en lang række påskeøl fra forskellige danske bryggerier. Der er også hele tre artikler om snaps fra Nordisk Brænderi i Nordjylland, Brænderiet Enghaven ved Randers og akvavit fra Copenhagen Distillery, så der er rigeligt med inspiration. Jeg vil godt garantere, at der er en snaps og akvavit for alle blandt dem. Til sidst er der vinen, som jeg mener skal være relativ kraftig, høj på alkohol og have en smule syre, så den giver lidt modspil til den fede mad.
- Påske og Pinsevin – Disse 3 rødvine passer perfekt til lam
- Denne vin mener jeg du skal drikke til påskefrokost
- “Påskeøl” bør nydes hele foråret og ikke bare til påske
- AQUAVIT, AKVAVIT, OR AKEVITT?
- Snaps fra Nordisk Brænderi
- Snaps fra Brænderiet Enghaven
De alternative påskeretter
Uha – alternative påskeretter – det er jeg selv ret vild med – misforstå mig ikke, jeg elsker det traditionelle og holder af det hele, men jeg kan også godt lide at twiste det hele lidt. Et godt eksempel er brug af whisky som tilbehør i stedet for snaps? Reelt kan det også tilføjes i peberrodscremen. Hvad med gin? Det passer perfekt til sild, og i opskriften hældes det over silden for at give den et ekstra kick. Lam er en klassiker til påsken og vælger du at lave den “pulled”, så er det perfekt til en pita eller fx i en burger med langtidsbagte cherrytomer, ærte-myntepuré og syltede rødløg.
- Røget sild med peberrodscreme og whisky
- Opskrift på sild med friske krydderurter og gin!
- Opskrift på nem grillet lakseside i skøn asiatisk marinade
- Pulled Lamb – en burger du aldrig glemmer!
- Pulled Lamb i Pita med baba ganoush og grillet feta
Håber det giver inspiration til noget traditionel påskemad men også til nogle alternative påskeretter.
7 Comments
Pingback: AQUAVIT, AKVAVIT, OR AKEVITT?
Pingback: "Påskeøl" bør nydes hele foråret og ikke bare til påske...
Pingback: Påskefrokost: Pulled Lamb - en burger du aldrig glemmer!
Pingback: Ting du skal huske til påskefrokosten med familien | Madmagasinet
Pingback: Få inspirationen til din næste påskefrokost - Vielskermad.dk
Pingback: Sådan holder du den bedste påskefrokost - Farfars Mad
Pingback: Påskefrokost: Røget sild med peberrodscreme og whisky...